Aandachtige dokters
Mindfulness voor artsen
  Home     Wie wij zijn en wat wij willen     Aanbod     Boeken, artikelen en audio cd's     Links     Contact      
   
Wie wij zijn en wat wij willen

 

 

Bram Tjaden

 

Meditatie maakt al vele jaren onderdeel uit van mijn leven. Ik heb de opleiding voor mindfulnesstrainer gevolgd bij Rob Brandsma en in het Centre for Mindfulness Research and Practice, Bangor University in Wales, UK.
Na mijn opleiding geneeskunde aan de EUR heb ik een jaar door Azie gereist waarbij ik een aantal meditatiecentra bezocht. Vervolgens heb ik een jaar als tropenarts in India gewerkt. Ik werkte twaalf jaar als huisarts in Amsterdam en vijf jaar als verslavingsarts/groepspsychotherapeut in de verslavingszorg. In 2004 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de kwaliteit van de behandeling in de verslavingszorg. 
Sinds 1998 ben ik praktijkhoudend huisarts in Widar Gezondheidscentrum in Zeist en huisarts-opleider aan het UMC in Utrecht. In 2010 verscheen bij uitgeverij SWP in Amsterdam En nu U. Mindfulness en creativiteit in de verslavingszorg.
Ik ben getrouwd en wij hebben drie (studerende) kinderen. 


Masja Messelink

Als psycholoog/psychotherapeute ben ik sinds 1998 werkzaam in de GGZ. Ik werk integratief, cognitief, analytisch en ik maak gebruik van technieken uit de derde generatie gedragstherapie (mindfulness). In mijn eigen praktijk heb ik veel ervaring opgedaan met veel klachten. De afgelopen jaren heb ik in dienstverband gewerkt met persoonlijkheidsproblematiek, verslaving en trauma. 

Naast mijn werk als psychotherapeute geef ik met veel plezier trainingen en intervisie aan huisartsen. 


Joyce Curnan 


Joyce is gecertificeerd in de hoogste categorie door de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers. Zij is nauw betrokken geweest bij de opleiding tot mindfulnesstrainer van de Hogeschool Utrecht en geeft nu MBSR-trainingen voor particulieren en bedrijven. 
Vanaf september 2014 geeft zij tweekelijks open terugkomavonden voor mensen die de 8-weekse training hebben gedaan. Bovendien verzorgt zij in samenwerking met Masja en Bram maandelijkse stiltezondagen in Zeist. Zie voor meer informatie haar website www.mindfully.nl.Onze missie


Met enthousiasme en op een lichte manier de mogelijkheden van mindfulness in het (werk)leven van artsen aan onze cursisten aanbieden. 

 Bram Tjaden


Masja MesselinkJoyce Curnan