Aandachtige dokters
Mindfulness voor artsen
HomeWie wij zijn en wat wij willenAanbodBoeken, artikelen en audio cd'sLinksContact
trainingenintervisie jaargroepReader en CDmaandelijkse stiltezondagentwee-wekelijkse oefenavonden
intervisie jaargroep
Vanaf 2014 zijn we op veler verzoek gestart met een vervolgaanbod in de vorm van een intervisie-jaargroep, die in een vaste samenstelling acht keer per jaar plaatsvindt. Hierbij gebruiken we elementen van mindfulness, schemapsychologie en de Balint-methode. Voor het verkennen van lastige aspecten van het (werk)leven hebben we een passende werkwijze gevonden, de zog. RAIN-methode. RAIN is een acroniem: Recognize (opmerken wat er speelt) Allow (het toestaan en op een milde manier erbij blijven) Investigate (nieuwsgierig exploreren wat er speelt) Non-identifying (voel de ruimte en vrede als je de dingen eenvoudigweg laat zijn zoals ze zijn). De Amerikaanse psychologe en meditatieleraar Tara Brach geeft een inspirerende beschrijving van RAIN in haar boek "Je hart als schuilplaats" (zie tabblad Boeken, artikelen en audio cd). De link naar een audio-lezing van haar over RAIN vind je onder het tabblad Links.
Om aan de intervisiegroepen mee te kunnen doen verwachten wij voldoende basiservaring met mindfulness (bijvoorbeeld het hebben gevolgd van de acht-weekse MBSR of MBCT-training).

De eerste groep is gestart 15 januari 2014 en een tweede in oktober 2014. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor deze groepen.
Heb je belangstelling voor een volgende jaargroep of wil je op de wachtlijst? Laat ons dat dan weten en stuur een mail aan info@aandachtigedokters.nl.